Schelvisfilet is een witvis met een zachte, milde smaak. In dit gerecht serveer je de vis bij een kleurrijke Scandinavisch-geïnspireerde salade.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Aardappelen
½ bosje(s)
Radijs
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
2.5 gram
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
¼ stuk(s)
Ui
½ head
Lollo biondo
1 stuk(s)
Schelvisfilet
(Bevat Vis)
½ el
[Plantaardige] boter
1 tl
Wittewijnazijn
3 tl
Mosterd
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in partjes. Verhit de olijfolie in een sauteerpan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.
Snijd de radijs in dunne schijfjes. Snijd de komkommer in schijfjes. Hak de dille grof en snipper de ui. Snijd de lollo biondo fijn.
Meng in een saladekom de wittewijnazijn, honing, extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd per persoon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de radijs, komkommer, ui, lollo biondo en de dille door de dressing (zie Tip).
Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak hem dan in stap 5 mee met de schelvisfilet.
Dep de schelvis droog met keukenpapier. Smeer beide kanten van de vis goed in met de overige mosterd. Gebruik je handen of een kwastje. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de schelvis 2 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden. Meng met de gebakken patatjes en leg de schelvisfilet met mosterd erbovenop.
Weetje: Deze maaltijd zit vol vitaminen en mineralen, bevat weinig zout en calorieën en is dus lekker licht en evenwichtig.