Stoemp op z'n Koreaans met sticky vegetarische runderstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stoemp op z'n Koreaans met sticky vegetarische runderstukjes

Stoemp op z'n Koreaans met sticky vegetarische runderstukjes

met andijvie en wortel

De meest gebruikte variant ketjap is ketjap manis. Wist jij dat manis zoet betekent in het Indonesisch?

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Gerst
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

150 gram

Gesneden andijvie

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat Soja, Tarwe, Gerst, Eieren)

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ bosje(s)

Lente-ui

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Mosterd

1 tl

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2877 kJ
Energie (kcal)688 kcal
Vetten25.7 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten77.5 g
waarvan suikers22 g
Vezels14.4 g
Eiwitten29.5 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Zeef
Pan met deksel
Waterkoker
Hapjespan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een grote pot met deksel voor de aardappelen en wortel.
  • Schil de aardappelen en wortel of was ze grondig en snijd in stukken (zie Tip).
  • Kook de aardappelen en wortel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Kook water in een waterkoker. Voeg de andijvie toe aan een vergiet en giet het kokende water erover. Druk met een lepel het vocht uit de andijvie.

Tip: Om tijd te besparen kun je de aardappelen ook met schil koken en verwerken tot stoemp. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.

Voorbereiden
2
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en het witte gedeelte van de lente-ui 1 minuut.
  • Voeg de vegetarische runderstukjes toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg de ketjap en zoete Aziatische saus toe (zie Tip). Schep goed om en bak nog 2 - 3 minuten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de ketjap toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

Stoemp maken
3
  • Stamp met een aardappelstamper de aardappelen en wortel tot een grove puree.
  • Voeg de andijvie, de Koreaanse kruiden en 1/2 el boter per persoon toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie en broccoli.

Serveren
4
  • Verdeel de stoemp over diepe borden.
  • Schep de vegetarische runderstukjes met saus eroverheen.
  • Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui en de gefrituurde uitjes.