Topper in je box! Tempeh is afkomstig uit Indonesië en wordt traditioneel gemaakt door sojabonen te fermenteren en in te pakken in bananenbladeren.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
80 gram
Tempehblokjes
(Bevat Soja, Tarwe)
75 gram
Jasmijnrijst
75 gram
Sperziebonen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
5 gram
Gemberpuree
75 gram
Wortelschijfjes
(Kan bevatten Selderij)
30 gram
Kroepoek met zeewier
1 tl
[Zoutarme] ketjap manis
1 el
Zonnebloemolie
1 el
Water
naar smaak
Peper en zout
Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.
Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.
Schenk een bodempje water in een grote sauteerpan met deksel. Voeg de sperziebonen en een snuifje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet de sperziebonen af in een vergiet en laat uitstomen.
Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rijst. Meng in een kom de ketjap met de tempehblokjes en zet apart. Kook de rijst 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet daarna af en laat afgedekt staan tot serveren.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gemberpuree, knoflook en ui 3 - 4 minuten. Voeg de wortelschijfjes toe en bak 7 - 9 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de sperziebonen toe en bak het geheel al roerend. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de olie goed heet is, de tempehblokjes 4 - 5 minuten. Voeg de sojasaus en 1 el water per persoon toe aan de pan. Roer goed door en verwarm nog 1 minuut.
Verdeel de rijst over de borden. Schep de tempeh met de saus op de rijst. Schep de groenten ernaast. Serveer met de kroepoek.