Volkoren pitabrood met falafel, rodekoolsalade en labne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren pitabrood met falafel, rodekoolsalade en labne

Volkoren pitabrood met falafel, rodekoolsalade en labne

De labne geeft dit gerecht een twist uit het Midden-Oosten

Labne is een zachte kaas met uitgelekte yoghurt als basis. In het Midden-Oosten eten ze labne vaak als onderdeel van de mezzetafel. Door de tijm, oregano en basilicum krijgt de labne een extra kruidige smaak. Dit gerecht staat zo op tafel, mede dankzij de voorgesneden rodekool, wortel en ijsbergsla.

Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Falafeldeeg

(Bevat Gluten)

1 takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

2

Volkoren pitabroodje

(Bevat Gluten)

37.5 gram

IJsbergsla en veldsla

100 gram

Rodekool en wortel

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

Zelf toevoegen

2.5 el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)696 kcal
Energie (kJ)2912 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers0 g
Vezels18 g
Eiwitten25 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Koekenpan
Kom

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 250 graden of maak gebruik van een broodrooster.

2

Draai per persoon 6 - 7 falafelballetjes (door deze eerst te kneden en dan te rollen). Hak de krulpeterselie fijn.

Bak de falafelballetjes
3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes 2 - 3 minuten op middelhoog vuur aan elke kant bruin. Pas op, de falafel bakt snel aan.

Besprenkel de pitabroodjes met water
4

Besprenkel de volkoren pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven of broodrooster

Meng de ijsbergslamelange met de rodekool-wortelmix, krulpeterselie en dressing
5

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, honing, witte wijnazijn, peper en zout. Meng de ijsbergslamelange met de rodekool-wortelmix, krulpeterselie en dressing in een saladekom.

Beleg de pitabroodjes naar wens met de labne, falafel en salade
6

Verdeel de pitabroodjes over de borden. Beleg de pitabroodjes naar wens met de labne, falafel en salade.

Tip! Bekijk het blog voor tips hoe je het gemakkelijkste falafelballetjes kunt maken. Heb je weinig tijd? Maak dan falafelburgers in plaats van falafelballetjes. Verdeel het deeg in 2 burgers per persoon en bak 3 – 4 minuten aan elke kant.