Wentelteefjes van suikerbollen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wentelteefjes van suikerbollen

Wentelteefjes van suikerbollen

met crème fraîche en citroenmelisse

Goedemorgen!

Allergenen:
Gluten
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Friese suikerbol

(Bevat Gluten, Eieren, Melk (inclusief lactose), Lupine, Noten)

6 gram

Verse citroenmelisse

3 gram

Gemalen kaneel

1 scheutje

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

4 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Suiker

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2452 kJ
Energie (kcal)586 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd16.7 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers41.5 g
Vezels3 g
Eiwitten14 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Garde

Instructies

1

Snijd de bovenkant en de onderkant van de Friese reuzebollen eraf. Snijd de citroenmelisse in reepjes.

2

Meng in een ondiep bord de suiker met de kaneel. Klop in een ander ondiep bord de melk met het ei met een garde.

3

Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Wentel ondertussen de suikerbollen door het eimengsel en vervolgens door het suikermengsel. Leg de suikerbollen in de pan en bak ongeveer 4 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden.

4

Verdeel de wentelteefjes over de borden, serveer met de crème fraîche en garneer met de citroenmelisse.