Laat je zelfgemaakte worstenbroodjes glimmen - bestrijk de bovenkant van het deeg met geklutst ei of melk voor ze in de oven gaan.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
¼ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Varkensboerenworst
(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)
15 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Ui
125 gram
Krieltjes
½ stuk(s)
Appel
30 gram
Veldsla
5 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
1 tl
Wittewijnazijn
75 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Extra vierge olijfolie
¼ el
[Plantaardige] boter
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de benodigde hoeveelheid bladerdeeg in de lengte. Knijp het gehakt van de worst uit het velletje en verdeel over de hele lengte, in het midden, op een bladerdeegstrook. Verdeel de geraspte kaas over de worstvulling. Smeer met je vinger op een rand een beetje water.
Rol het bladerdeeg vanuit de niet-ingesmeerde kant om de worstvulling heen. Plak de rol dicht met de ingesmeerde rand en vouw de uiteinden dicht. Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Kerf het bladerdeeg kruislings in en breng op smaak met peper. Bak 25 - 30 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin kleurt.
Bereid de bouillon. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in schuine reepjes van 2 cm. Snipper de ui en halveer de krieltjes. Verhit 1/4 el boter per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de snijbonen en de helft van de ui 2 minuten. Blus af met de bouillon, voeg de krieltjes toe en laat, afgedekt, 12 - 15 minuten koken, of tot de krieltjes gaar zijn (zie Tip). Giet af en spoel af met koud water.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het worstenbroodje met de salade zonder de krieltjes. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een salade of ander gerecht.
Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in dunne schijfjes. Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.
Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd, 1 tl wittewijnazijn, de overige ui, peper en zout tot een vinaigrette. Meng vlak voor serveren in een saladekom de snijbonen, de patatjes, de veldsla en de appel met de vinaigrette.
Serveer de worstenbroodjes met de frisse salade en garneer met de pompoenpitten.