Romige orzo met gebakken koolrabi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige orzo met gebakken koolrabi

Romige orzo met gebakken koolrabi

met Franse gruyère en geroosterde hazelnoten

Knolselder, rijk aan vitamine C, vezels en antioxidanten, stimuleert een gezonde spijsvertering en een sterk immuunsysteem, ideaal voor culinaire creativiteit!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Hazelnoten
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

25 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Hazelnoten

(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

20 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten, Pinda's)

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Ui

⅔ stuk(s)

Koolrabi

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

150 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3766 kJ
Energie (kcal)900 kcal
Vetten52.5 g
waarvan verzadigd20.4 g
Koolhydraten73.9 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels13.9 g
Eiwitten27.4 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Schil de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de hazelnoten grof. Snijd de peterselie fijn.

Orzo koken
2

Voeg de culinaire room, orzo en de aangegeven hoeveelheid water toe aan een pot. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot en breng aan de kook. Verlaag het vuur en kook de orzo in 10 - 12 minuten droog op laag vuur. Roer regelmatig door. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. 

Koolrabi bakken
3

Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de kool en ui, afgedekt, 9 - 11 minuten.

Afmaken
4

Voeg de knoflook toe aan de pan met koolrabi en ui en bak, onafgedekt, nog 2 - 3 minuten, of tot de koolrabi gaar en goudbruin is. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Hazelnoten roosteren
5

Verhit ondertussen een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de hazelnoten goudbruin.

Serveren
6

Meng de koolrabi met de bospaddenstoelenpesto en de gruyère door de orzo (zie Tip). Serveer de orzo op borden. Garneer met de hazelnoten en de peterselie.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.